Wie ben ik

Mijn naam is Esther Fazio Smits, ik woon in Uden en heb door mijn werk als intercedente/accountmanager met eigen uitzendbureau vele mensen mogen spreken in hun zoektocht naar een passende baan.

In deze voor/ kennismaking gesprekken vertelde mensen mij vaak schrijnende verhalen m.b.t. hun situatie waarom zij nu geen werk hadden.

Ik merkte dat veel mensen met hun ziel onder hun arm liepen , op hun (laatste) werk of bij familie/vrienden geen luisterend oor vonden en daar door met hun problemen rond bleven lopen tot dat zij in de ziektewet kwamen zitten met o.a. burn out klachten zowel geestelijk als lichamelijk.

Dit zou echt voorkomen kunnen worden als zij ergens hun verhaal zouden kunnen doen, zonder dat iemand ze veroordeelt of een mening geeft. Het vertellen van je verhaal aan iemand die de tijd voor je neemt en je de aandacht geeft waar je zo naar verlangt, kan een mens heel veel goeds doen. Dit heeft mij ertoe gezet om de cursus intuïtieve ontwikkeling te gaan volgen en mij in te gaan zetten voor deze mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor.

Mijn wens is dan ook, dat mensen hun verhalen eindelijk eens kunnen, durven en mogen vertellen. In dit geval aan iemand die je levenspad nog nooit eerder heeft doorkruist. Iemand die je niet kent en iemand die niet rechtstreeks betrokken is in je verhaal. Maar wel iemand die de kracht, de energie en de interesse heeft om eens naar jouw verhaal te luisteren. Ik hoop dat wij samen uiteindelijk tot een goed gesprek komen, waarbij jij met jouw verhaal de rode draad in het gesprek blijft bepalen.

Ik ben ervan overtuigd dat uiteindelijk iedereen na het gesprek er een goed gevoel aan over zal houden want één ding weten we al zeker: ” EEN GOED GESPREK DOET WONDEREN “.


Ook ik heb in mijn leven de nodige (grote) tegenslagen ondervonden. Als ik reflecteer op deze gebeurtenissen, en evalueer hoe mijn leven nadien vorm heeft gekregen, voel ik mij dankbaar en trots. Ik ben trots op de getoonde veerkracht bij tegenslagen. Daardoor kan ik nog meer genieten van het ‘kleine’ en kies ik bewust voor het positieve en mooie in het leven. Ik ben vooral dankbaar dat al deze levenservaring een ondersteuning mag zijn bij het begeleiden van andere mensen.

Na een opleiding intuïtieve ontwikkeling heb ik de stap genomen en ben ik gestart met De Luister Praktijk.